Robin Sharp komt uit de HR wereld en is nu een People First Advisor die focust op het krijgen en houden van gelukkige werknemers en hoe de nieuwste technologie daartoe ingezet kan worden. Robin neemt het publiek mee in het People First Pilot Project waarbij meer dan 2000 medewerkers een chip in hun hoofd hebben laten inplanten om zo, op maat, zo goed mogelijk geholpen te worden om gelukkig te zijn. Dit project illustreert ze via prachtige animaties. Robin houdt een lezing over haar project en gaat daarna het gesprek met het publiek aan.

We hebben wereldwijd een groot probleem. Werkstress is arbeidsrisico nummer 1. We vallen massaal om en uit. 85% van de mensen wereldwijd voelt geen binding met haar/zijn/hen werk of bedrijf. En dat terwijl HR-managers alles uit de kast trekken om hun werknemers gelukkig te maken. We doen zelf ook ons uiterste best: om efficiënt te werken, om onze tijd en aandacht goed te verdelen tussen werk en privé, om te presteren, om echt iets bij te dragen. Want hoe zet je de mens nu werkelijk centraal en zorgen we gezamenlijk voor een toekomst van inclusief, holistisch ondernemen? Robin kijkt op basis van uitgebreid onderzoek naar de toekomst van werk. Welke methodes worden op dit moment gebruikt of uitgeprobeerd? Wat werkt daarvan wel en niet? Hoe kunnen we verregaande technologische mogelijkheden inzetten om steeds meer maatwerk te leveren en werknemers in hun kracht te zetten? En hoe ver zijn we eigenlijk bereid te gaan voor winstoptimalisatie?

Twee jaar lang heeft Robin onderzoek gedaan: ze dook in wetenschappelijk onderzoek over (de toekomst van) werk, volgden de trends in HR en zijn langs geweest bij verschillende organisaties en bedrijven over de hele wereld, waar ze spraken met HR-managers, Chief Happiness Officers, AI-experts en Vitality coaches.  Waarom werkt werk nu vaak niet? Hoe krijgen we de burn-out, verzuim en turnover flink en structureel naar beneden? Hoe creëren we zinvol werk voor iedereen?

Het publiek van Robin is te gast bij een TedX-achtige theatrale talk van internationaal HR expert Robin. De TedX-vorm is herkenbaar voor zowel theaterpubliek als werknemers, HR-managers en innovators uit het bedrijfsleven. Door gebruik te maken van theatrale storytelling en prachtige visuals vertellen we echter een vele malen indringender verhaal en bevragen we de geijkte overtuigingen en systemen.

Robin is geschikt voor uiteenlopende locaties en events. Ze is gemaakt als alternatieve talk voor (HR)congressen. En kan bijvoorbeeld onderdeel zijn van een programma over de toekomst en impact van technologie op de werkvloer, over burn-outs en employee experience of over de zoektocht naar geluk in debatcentra, theaters of universiteiten en als conversation starter binnen bedrijven. 

Je krijgt een enerverende talk met echte innovatieve technologie die we wetenschappelijk onderzocht hebben, ondersteund door prachtige animaties. Dit gaat veel verder dan een standaard keynote en kan niet zonder nagesprek. Robin kan worden gespeeld in volledige versie (60 minuten) of korte versie (40 minuten) en wordt altijd gevolgd door een geleid nagesprek van 30 minuten.  

Robin Sharp is ontwikkeld in samenwerking met actrice Isil Vos.

PARTNERS